Наукова конференція Motus Forum

приймає лікар вищої категорії
по спеціальності "Ортопедія і травматологія"

21-22 вересня 2018 р в м. Коблево Миколаївської області відбулася значна подія ‒ міжнародна “Науково-освітня конференція ортопедів-травматологів. Motus Forum”.

Ініціатором її проведення стало управління охорони здоров’я Миколаївської ОДА. А здійснити конференцію такого масштабу стало можливим завдяки співпраці найавторитетніших медичних установ України ‒ Національної академії медичних наук України, Асоціації ендопротезування України, Миколаївської обласної асоціації ортопедів-травматологів.

З доповідями виступили видатні лікарі-академіки та професори з Києва, Дніпра, Одеса, Запоріжжя, Харкова, Херсона та, природно, з Миколаєва. Як було відзначено, такий захід ‒ це унікальна можливість для фахівців підвищити свою кваліфікацію, обмінятися практичним досвідом, освоїти новітні досягнення в галузі як травматології, так і ортопедії.

Заступник голови миколаївської облдержадміністрації Євген Шевченко охарактеризував її так: “Вперше за майже 20 років ми зібрали таку масштабну медичну конференцію. Це важлива подія для Миколаєва, можливість для наших лікарів перейняти досвід кращих вчених. В умовах реформування медичної галузі необхідно постійно вдосконалюватися професійно”.

Серед наукових питань, які обговорювалися на конференції, було освітлено ряд важливих тем, зокрема:

  • модульне ендопротезування при пухлинах кісток;
  • ЗД-моделювання в ревізійній хірургії;
  • реконструктивно-відновна хірургія при пухлинах таза;
  • сучасні тенденції лікування переломів проксимального відділу стегнової кістки; періпротезні інфекції після ендопротезування суглобів та інше.

Доповіді чергувались з панельними дискусіями, що дозволило фахівцям не тільки висвітлити багато теоретичної інформації, а й відразу зорієнтуватися де і як можна запозичити та впровадити найцінніший досвід колег в своїх медичних установах. А головне ‒ налагоджена співпраця допоможе проводити подібні конференції і в майбутньому.

Форма запису на консультацію
Спортивні травми: види, наслідки, лікування
Усі засоби масової інформації пропагують заняття спортом, оскільки він сприяє зміцненню здоров’я. У наш час
Біль в колінах: причини і лікування
Роль, яку відіграють ноги в нашому житті, складно переоцінити. Завдяки їм ми можемо ходити, бігати, стрибати і жи
Інтерв’ю з Алєксєєвим Миколою Івановичем
Пропонуємо Вашій увазі інтерв’ю з Алєксєєвим Миколою Івановичем для всеукраїнського суспільно-політичного ж