Які аналізи потрібно здавати?

приймає лікар вищої категорії
по спеціальності "Ортопедія і травматологія"

При підготовці до операції на суглобах необхідно попередньо здати ряд аналізів. 

Операція ендопротезування суглобів в основному є запланованим заходом, тому є можливість добре до неї підготуватися. Перш за все необхідно здати аналізи і проконсультуватися з лікарем та іншими вузькопрофільними спеціалістами.

Необхідно пройти онкоогляд і зробити флюорограму. Робиться це раз на рік. Перед оперативним втручанням, будь то операція при дисплазії кульшових суглобів чи ендопротезування колінних суглобів, хворий здає загальний аналіз сечі і аналізи крові:

  • загальний;
  • на цукор;
  • група і резус-фактор;
  • біохімія;
  • коагулограма (набір показників згортання крові);
  • RW;
  • ВІЛ-інфекція та гепатит;
  • ЕКГ.

Всі аналізи можна здати за місцем проживання в поліклініці або у нас в лікарні о 9 годині ранку. До 14.00 того ж дня результати аналізів готові. Аналізи дійсні протягом 7 днів.

Якщо загальний аналіз крові показує низький вміст гемоглобіну, то хворому призначається консультація терапевта і хірурга, в разі необхідності – гематолога.

При високих показниках цукру в крові (понад 6,6) призначається консультація ендокринолога.

Також після здачі аналізів пацієнтові необхідно пройти огляд кардіолога, який призначить УЗД серця при необхідності; проконсультуватися у судинного хірурга і невропатолога. З метою виключення післяопераційних інфекційних ускладнень лікар рекомендує пройти огляд у стоматолога, ревматолога, гінеколога і отоларинголога, і, якщо буде потрібно, пройти у них лікування.

Незадовго до операції необхідно проконсультуватися з анестезіологом, який, з огляду на індивідуальні особливості хворого, підбере метод анестезії, що підійде йому найбільше.

Форма запису на консультацію
Біль в колінах: причини і лікування
Роль, яку відіграють ноги в нашому житті, складно переоцінити. Завдяки їм ми можемо ходити, бігати, стрибати і жи
Деформуючий артроз колінного суглоба
Під поняттям "деформуючий артроз колінного суглоба" мають на увазі дегенеративне захворювання з хронічн